Pitanje: Dok sam meditirao sa tobom, osećao sam veoma snažnu energiju u kičmi. Postoji li neki način da ostanemo u dodiru sa njom kada nismo ovde, u tvom prisustvu?

Šri Činmoj: Nije moje stvarno fizičko prisustvo ono što ti daje ovu svetlost ili energiju, ili kako god to nazivaš. Tvoja sopstvena težnja ti je daje. Moje fizičko prisustvo može ti dati jedan posto energije, mira, svetlosti i blaženstva o kojima ti govoriš, ali tvoja vlastita težnja stvara ovu vrstu meditacije ovde. Dakle, kad meditiraš kod kuće, ako možeš da meditiraš tako posvećeno i duševno kao što meditiraš ovde, uveravam te, onda će se Milost Svevišnjeg sigurno spustiti na tvoje posvećeno srce. Tada ćeš osetiti istu vrstu mira, svetlosti i blaženstva upravo u tvojoj sobi.

Kada dolaziš ovde, dolaziš sa ogromnom težnjom, ali kada meditiraš kod kuće, nažalost nedostaje ti težnja. Nedostatak težnje je ono što sprečava tragaoca da primi ili stekne mir, svetlost i blaženstvo. Ovde imaš zlatnu priliku zato što mnogo ljudi meditira zajedno i jedan drugog inspirišu. Zato želim da imate istu takvu težnju kada meditirate kod kuće kao što imate ovde. Onda nećete imati poteškoće da osećate, postižete i rastete u beskrajnu energiju, svetlost i blaženstvo o kojima govorite.