Pitanje: Ponekad nakon veoma visoke meditacije u Centru ili u sali za meditaciju, imam toliko energije da zaista želim da trčim okolo. Ne želim da ostanem u sali.

Šri Činmoj: Čitavo tvoje biće je osnaženo na tako moćan način da posle toga pucaš od duhovne energije. Kada dođe ovaj izliv energije, to je obično na jednom određenom mestu, kao što je grudna oblast iznad srca – ali ne i samo srce. Ili se može desiti da na jednom određenom delu glave, kao što je čelo, osetiš energiju koja pokušava da izađe iz glave, kao da će nešto pući.

Ako si sam, možeš da mantraš, možeš na glas da čitaš moje poeme, ili možeš da pevaš. Ako nisi sam, onda možeš u tišini da veoma duševno pevaš neke duhovne pesme koje znaš. Neka ova energija, koja dolazi na veoma veselo način, teče kao reka od vrhova prstiju na nogama do vrha glave. Ne pokušavaj da je zadržiš. Neka se skuplja na jednom mestu. Neka primi oblik tekuće energije. Videćeš da ćeš automatski ponovo postati tih i smiren. Kada svesno pokušaš da pomogneš da energija teče sa jednom mesta na drugo u tvom telu, moći ćeš da uživaš u toj božanskoj energiji.