Gospodin Robert Miler: Često osećam da su svi moji govori i spisi samo kap vode na neplodnom tlu slepila i neverovanja. Šta još možemo da uradimo? Šta biste Vi predložili?

Šri Činmoj: Uvaženi brate, Vaš svet govora i svet spisa nisu kap vode. Daleko od toga! Oni su okeani svetlosti koja preobražava život. Današnje „neplodno tlo slepila i neverovanja“ ne mora i neće zauvek ostati takvo, zato što je Božija Vizija beskrajnog Onostranog beskrajno moćnija od slepila i neverovanja jalove zemlje zbunjujuće nestvarnosti koje je stvorio čovek.

Šta još možemo da uredimo? Možemo da pokušamo da se neumorno uspinjemo na Božije Drvo Strpljenja i da sa najviše Visine posmatramo i na najvišoj Visini čekamo da kucne Božiji Čas. U Božijem Času, potpuno slepilo i obilno neverovanje čovečanstva biće preplavljeno sveprosvetljujućom svetlošću i sveovekovečujućim Blaženstvom Večnosti Onostranog, koji se polako, sigurno i nepogrešivo ispoljavaju na ovoj planeti Zemlji. Kad kucne Božiji Odabrani Čas, nas dvojica i drugi koji plove istim brodom, prolićemo suze neumorne zahvalnosti našem Izvoru, našem Voljenom Svevišnjem, koji nas je, iz svoje bezgranične darežljivosti, učinio prorocima Svoje prosvetljujuće Vizije i pionirima Svoje ispunjujuće Stvarnosti.

From:Sri Chinmoy,Plameni talasi, deo 10, Agni Press, 1978
Izvorno sa https://rs.srichinmoylibrary.com/fw_10